Zwaartekracht

We mogen er niet blind voor zijn: Savooi kampt met een enorme aantrekkingskracht. Niet zozeer ten opzichte van de vrouwtjes, eerder ten opzichte van onze aardkloot.

Een groot historicus noch natuurwetenschapper ben ik ooit geweest, maar ik geloof Wikipedia als er staat dat Newton het lang geleden als volgt samenvatte:

Zwaartekracht

Hoe groter de m1 in de vergelijking, hoe groter de zwaartekracht die de aarde er op uitoefent. En laat mijn m1 nu toevallig stilaan de pan uitrijzen…  Ik voel me al een hele tijd best goed in mijn vel (hey, plenty of it!), maar volgens allerhande grafieken en onderzoeken zit ik ondertussen wel héél ver in de rode cijfertjes.

Gemakkelijk 1000 excuses had ik om de Grote Strijd pas aan te gaan in de nabije toekomst. Tot ik deze week door iemand die daarvoor heeft doorgeleerd flink met de neus op de feiten werd gedrukt. En lezertjes die me kennen, weten dat ik een gaffel heb waarmee het lastig fietsen is met de wind in de flank. Om maar te zeggen: boodschap begrepen. This is major Tom to ground control.

Met ingang van heden staan we dus officieel (terug) op dieet. En om het voor mezelf en voor wie het wil te visualiseren, zal ik hier wekelijks na “de Weeg” de behaalde resultaten te grabbel gooien, for better or for worse. Bovenaan vind je desgewenst achter “ef” een grafiekje. De rode lijn geeft de gehoopte planning weer (1 havle kiklo per week) voor de komende 26 weken, de blauwe lijn moet dan zo dicht mogelijk bij, en liefst onder de rode terechtkomen.

Credits gaan helemaal naar Zoho: ik vul in mijn sheet daar de cijfers van de week in, en mijn grafiekje wordt mooi up to date gebracht. Echt vette shit (no pun intended). Ik had er met Creator al een online dagboekje gemaakt, om bij te houden wat ik wanneer eet. Hoort namelijk bij het bewust schransen. Wie weet gooien we dat ook wel eens in het publieke domein, ter lering ende inspiratie van hen die soms niet weten wat te koken.  😉