nIce

Vorige week was het braderij in het mooie Lier. Omdat ik de laatste tijd nogal fan ben van “den toerist uithangen”, en omdat ik er in fijn gezelschap vertoefde, had ik mijn fototoestelletje meegenomen. De geweldige Sint-Gummaruskerk staat al een tijdje in de steigers, en het resultaat mag er stilaan zijn. Bij wijze van extreme make-over nam ik wat foto’s van het schip, dat nog niet gerestaureerd is, en van de toren a.k.a. de Peperbus, die al wel klaar is.

Een uitstekende gelegenheid om nog eens te spelen met aaneengenaaide foto’s. Ik had al veel goeds gelezen over Ice van Microsoft, en wou het eens in een battle gooien met AutoStitch van de University of British Columbia, waar ik al eerder mee werkte.

In beide programma’s heb ik gewoon een nest foto’s gegooid, zonder eerst met instellingen te frutselen. Ice deed er opvallend langer over dan AutoStitch, maar het resultaat mag er dan ook zijn! De pano’s die AutoStitch aflevert zijn kleiner in bestandsgrootte, maar verliezen aan de randen wel stukjes van het beeld. Ice biedt in het werkvenster best veel mogelijkheden (crop, bestandsformaat, percentage…) én laat toe om aan te geven of je met je fototoestel rondgedraaid hebt of steeds bent opgeschoven bijvoorbeeld.

Sterk werk van de mensen van Microsoft Research. De foto’s van de Peperbus werden alleen in Ice foutloos aan elkaar genaaid, AutoStitch heeft die helaas verneukt (pun intended). AutoStitch draait dankzij Wine ook onder Linux, ik heb nog niet ontdekt of dat met Ice ook het geval is.

De foto’s:

Achterkant Sint-Gummaruskerk (Ice)

Achterkant Sint-Gummaruskerk (Ice)

Achterkant Sint-Gummaruskerk (AutoStitch)

Achterkant Sint-Gummaruskerk (AutoStitch)

Toren Sint-Gummaruskerk (Ice)

Toren Sint-Gummaruskerk (Ice)

Toren Sint-Gummaruskerk (AutoStitch)

Toren Sint-Gummaruskerk (AutoStitch)

Kersteditie Livre Magazine

***NERD alert*** (voor de lezeresjes met een allergie voor saaien boecht ;-))

Livre.nl heeft nog eens een echte editie van haar/zijn/hun onovertroffen magazine over OSS (open source software) uitgebracht. Jeeeeej! Als ik me niet vergis, een tweede special edition sinds het stopzetten van hun magazine in februari 2006.

Lees verder