Woei

Bladeren vallen van de bomen
en ik vind dat best wel stom.
Ach, probeer ik dan te denken,
beter zo dan andersom.

Rambacht

De mandenvlechter was op zijn tenen getrapt

door het nieuwe hulpje dat hij had aangeworven

die gebruikte wis en waarachtig te veel brute kracht

en de mand was nu verkorven

Wie alle vlecht-termen vindt, krijgt een virtueel applausje. 🙂

Kurzus

Ik ben vergeten wat ik leerde

op die sluipschuttercursus waar ik ooit eens opdook.

Ik mik nog altijd op de verkeerde

en dan mis ik ze nog ook.

Hello Printer

De vooruitgang is niet tegen te houden. Dus in plaats van op het blaadje kalkeerpapier over mijn scherm te zitten krassen, gebruik ik sinds enige tijd een printer om digitale teksten of prentjes op papier te krijgen wanneer nodig. Een gemak in huis, dat hoeft geen betoog.

Mijn exemplaar werkt naar behoren en verwachting, maar er is één luttel aspectje dat me stoort. Nou, storen is misschien een groot woord hier. Niet zoals een fikse doorn in de hiel dat kan, maar toch. Minstens éénmaal daags begint hij namelijk te communiceren met zijn fabrikant. En dat duurt! Wat heeft zo’n printer allemaal te vragen aan zijn fabrikant??

 • Hallo, hier ben ik weer.
 • Yup.
 • Zijn er soms nieuwe letters toegevoegd aan het alfabet?
 • Nope.
 • Nieuwe leestekens misschien?
 • Nope.
 • Ah want ik had gelezen op Twitter dat er sprake was van een…
 • (onderbreekt) Nope.
 • Ok. (zucht) Nog nieuwe drivers die ik nodig heb?
 • Nope. Werken de huidige misschien niet naar behoren?
 • Jawel, jawel, ik dacht gewoon…
 • Nog iets?
 • Nieuwe papierafmetingen dan?
 • Nope.
 • Seg, weet ge wat hij gisteren weer heeft afgedrukt?
 • Tot morgen.
 • Eeuh… ja, tot morgen he. Oh nu ik aan je aan de lijn heb…
 • *klik*

En dat allemaal op mijn kosten!

Tuuut

Er fluit iets in mijn oren… Ik weiger te geloven dat er plots een koolmees huist in mijn gehoorgang, dus het moet aan die fuif waar ik net vandaan kom liggen.

Een tijd geleden heb ik me voorgenomen om  me niet meer te vertonen in de online wereld als ik gedronken heb, maar net als een rallychauffeur die plots het verschil tussen links en rechts niet meer kent kan ik niets anders dan vaststellen: af en toe loopt het mis.

Ik heb een onwaarschijnlijke fijne dag beleefd vandaag, met cadeautjes, met een stukje buitenland, met zoenen, met fijne wensen, en dat alles afgerond met een fuif waar ik met een kleine hand vol vrienden heb geleefd alsof ik nog piep was. En hoewel ik weer de leeftijd van een verder niet te benoemen priemgetal heb bereikt, ging me dat geweldig goed af. Al moet ik toegeven: zonder ingrijpen van mijn kater had ik de sleutel nooit ofte nimmer in dat dansende slot gekregen.

Het moet geleden zijn van de tijd waarin schaamhaar nog een vooral theoretische eigenschap was van mijn wezen dat het kalenderjaar zo ver gevorderd was voor ik voor het eerst in een jaar ging slapen nadat de zon ontwaakt was. Erger nog: de zon is nog niet te bespeuren, en ik snak naar mijn beddenbak. Word ik dan toch stilaan oud? Of worden de nachten steeds maar langer en langer sinds in alleen ben gaan wonen?

Het is exact nu 3u33, en als ik nu niet ga slapen, dan loopt het ontegensprekelijk mis. Dus ik rond de dag af in de wetenschap dat ik graag gezien word, met in het achterhoofd het besef dat ik nog steeds geen Jager ben, en met de warme herinnering dat ik vandaag voor het eerst sinds heel erg lang letterlijk warmte heb voelen stralen van iemand waar ik dicht bij stond. Meer zelfs: ik werd voorwaar statische elektriciteit gewaar. Ik heb én ben nog steeds geen standbeeld. Hoera!

Brein gekaapt

Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.

Adem in.

Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.
Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret. Ik wil een sigaret.

Adem uit.

Dat is op dit moment ongeveer enige waar mijn brein toe in staat is. Het mag een wonder heten dat ik niet schijt waar ik sta. Een bronchitis met een Latijnse term ervoor én erna is de rechtstreekse aanleiding. Om het beeld compleet te maken: over m’n lijf heb ik ook al geen totale controle. Een opflakkering van de reeds lang verhuisd gewaande doch nooit ofte nimmer gemiste vriend Astma voelt een beetje als salmonella in tijden van cholera.

Madness

Het moet niet gekker worden! Deze vis ik net op uit mijn map met ongewenste berichten:

Hey,

Heb jij ook genoeg van al die doorstuurmails?

Hier komt dan de oplossing:  Hotmail, Google, Telenet en allerlei andere e-mailaanbieders willen samen een systeem ontwikkelen om de doorstuurmails tegen te houden indien je dit wenst.
Maar eerst moet het natuurlijk voldoende nauwkeurig zijn.

Daarvoor hebben zij heel veel doorstuurmails nodig. Daarvoor roepen wij jou hulp in…
Stuur alle doorstuurmails die je nog hebt naar stopdedoorstuurmails@gmail.com en zo kunnen zij hun filter optimaliseren en u hopelijk hiermee helpen.

En wie het meest doorstuurmails heeft verzonden, kan op een beloning rekenen…

Alvast bedankt,

Het team van Google, Hotmail, Telenet,…

Wat is dit? Een nieuwe viral? Best irritant dan. Echte spam? Het bericht is opgesteld in behoorlijk nederlands. Of zou het een jonge snaak zijn die simpelweg op zoek is naar een massa powerpoint-files? In het beste geval zelfs voor een onderzoek of thesis. Yeah.

Het lijkt me wel redelijk vers, Google levert voorlopig geen resultaten op. In elk geval zullen er weer luitjes genoeg zijn die echt berichten gaan doorsturen naar dat adres… Laat ons hen gedenken in onze gebeden.

Update: er blijkt een Hyves-groepje te bestaan rond doorstuurmails, en een petitie op iPetitions.com. Geen idee hoe ze weer aan mijn adres zijn gekomen.

Shit kak schijt

Beu! Bweirk! Awoert! Die dingen borrelen meermaals per dag in mijn savooikop tegenwoordig. En aan de blogosfeer te merken (ik dacht écht dat ik dat woord nooit zou gebruiken) ben ik niet de enige die vanalles beu is, of zonder muze zit, of… En het belachelijke is: ik weet niet eens _wat_ ik nu net beu ben!

Van een paar dingen weet ik wel zeker dat ik ze beu ben:

 • Het te vroeg eindigen van zinnen! Vroeger zei men bijvoorbeeld:’Dit spel is nu beschikbaar voor wie graag een doldwaze avond beleeft’. En nu hoor ik enkel nog ‘Dit spel is nu beschikbaar voor wie’. Wie wat, eikel?!
 • Die dwaze argumenten waarom deze of gene crème beter zou zijn dan aaaalle anderen. Er mag een rode beuk uit mijn hol groeien als het niet waar is: vanavond heb ik een mascara horen aanprijzen die ’12 keer meer impact heeft’. Qué?
 • Om over die zogenaamde onderzoeksresultaten nog te zwijgen!! ‘85% van de vrouwen hadden kleinere poriën’. En als je snel kan lezen en goede ogen hebt (of een video, zoals ik), dan zie je onderaan in piepkleine witte lettertjes voorbijfloepen ‘Bevraging door zelfevaluatie bij 43 vrouwen’. Bedrog! Hoererij!
 • En als laatste maar niet als minste: ik ben het beu dat ik zo’n zeur aan het worden ben!