Krokodili

Hoe grappig kan een zondag op het net beginnen?! Op deredactie.be:

Ishtar adopteert Servische krokodil.

“Omdat de kolossali krokodili een belangrijke rol speelt in ons liedje, leek het ons een leuk idee om de krokodil van de zoo van Belgrado te adopteren.”

Ishtar heeft ook een bedrag geschonken waarmee de zoo 3 maanden eten voor Julissi (jawel: de krok moet voortaan zo door het leven. Savooi)  kan betalen.

Nu is mijn kennis van de verteringscyclus der krokodil, laat staan der kolossali krokodili, eerder beperkt, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat zo’n beest het wel een maand of 3 uitzingt op een handvol geiten. De analogie met het songfestival zelf is op zich al grappig…

Dit kan weer een bron van inspiratie zijn voor de Belgische muziekscene om zich deze zomer ge-engageerd op te stellen! Clement Peerens kan een schenking doen, in Aldi-bons bijvoorbeeld, aan een opvangtehuis voor verlaten kermisvrouwen? Ingeborg en Stef Bos kunnen de mensen steunen in Gent-Brugge en Tongeren wier huizen ondergelopen zijn door de wind en de regen. En misschien wordt Dana Winner wel meter van een rust- en verzorgingstehuis voor vissers op leeftijd. Ik blijf het zeggen: het wordt een mooie zomer!

Weet er iemand overigens waarom Olympische atleten zich wél horen uit te spreken over de houding van China t.o.v. Tibet, maar waarom geen enkele liedjesboer op het Songfestival gevraagd wordt naar zijn mening over Israël?