Reminiscentie alom

De crisis laat zich ook voelen op de nieuwsdienst van de VRT-radio: men spreekt er steeds minder de letter t uit. Helden van een redactie geloven volgens mij niet in de Safan, dus kan ik geen andere reden bedenken dan: tijd besparen. Men spreekt er consequent van de ‘feezdagen’ de laatste tijd. Of loop ik weer achter, en gaat het hier om een nieuw type dag, die samensmelt met community websites, ‘facedagen’?

Aaaaaaaanyway: de feezdagen van 2008 bevallen me uitstekend! Lekker eten, fantastische cadeautjes, films over elfjes en vrouwelijke kerstlui op TV, ik geniet! En ik gebruik de gesubsidieerde vrije tijd om eens flink op te ruimen. Ik heb me immers voorgenomen om 2/3e van wat ik bezit weg te gooien tegen m’n Grote Verhuis begin februari. Zo kwam ik onder meer een kaft tegen die dateert uit m’n laatste jaren in het secundair onderwijs. Ik sta versteld over mijn kennis van de wiskunde toen, ik heb dingen genoteerd en oefeningen opgelost die ik nu zelfs niet meer kan lezen. Al moet ik toen toch ook niet voor de volle 100% geboeid zijn geweest, in de marge staan her en der vraagstukken waar ik als jonge snaak blijkbaar mee bezig was:

  • als Pinokkio een ochtenderectie kreeg terwijl ie op z’n buik lag, werd hij dan wakker tegen het plafond?
  • waarom kweken we niet gewoon meer sponzen in de oceaan om het zeepeil te doen zakken?
  • Na 14 jaar onderwijs spreken we 4 talen, kennen we de natuurwetten en zijn we thuis in de sociologie, de psychologie en de filosofie. En slechts 11 percent van de klas kan een BH losmaken. En wij hebben één van de beste onderwijssystemen ter wereld, het is een wonder dat er nog mensen geboren worden! (ik heb nergens beloofd dat het diep filosofische overpeinzingen zouden zijn 😀 )