Uitbreiding rookverbod

Joepie!! Het rookverbod voor de HoReCa wordt waarschijnlijk een TOTAAL verbod! Meer zelfs: binnen een jaar mag er, als alles volgens plan verloopt, zelfs in een gewoon café niet meer gerookt worden.

En dat is ge-wel-dig nieuws! Waarom? Omdat dan alle kroegen en cafés dan vast af-ge-laden vol gaan zitten met al die mensen die vroeger niet op café wilden gaan. Want dat was toch de bedoeling? Roken stoort, van mee-roken ga je dood, roken is asociaal en blablablaBLAAAA… Vraag maar aan alle HoReCa-uitbaters die kruiwagens poen hebben geschept omdat hun zaak tot de nok vol zit sinds 1 januari 2007…

Stoort mijn sigaret? BLIJF! DAN! THUIS! Ik doe dat ook, want de lol is ervan af.  Formele excuses voor deze post, en vooral voor de doorstreepte onzin. Roken is slecht, vies en dom. Ik wil graag stoppen, maar het lukt me tot nu toe niet. En dat is frustrerend. Meer en meer beschouwd worden als uitschot, is ook frustrerend. Ik vind het jammer dat ik rook, maar ik vind niet dat ik een slecht mens ben omdat ik dat doe. De kinderachtige ongenuanceerde rebel kreeg even de overhand toen ik dit bericht in de stomp gooide.

6 gedachten over “Uitbreiding rookverbod

 1. Ik ga toch ook niet in een zwembad springen als ik niet nat wil worden? 😀

  Zelf heb ik altijd geprobeerd een hoffelijk roker te zijn, maar nu ben ik ineens een paria her en der. Geen andere keus dan me er bij neer te leggen, maar dan eis ik wel het recht op om af en toe es goe te roepen. Vandaar mijn achterlijke, boertige, politiek en ethisch incorrecte post. 🙂

 2. Sinds wanneer staat een café gelijk aan “iets gaan roken” ipv “iets gaan drinken”? Uw vergelijking van het zwembad gaat dus de mist in. 😉

  Als u uzelf lazarus wil zuipen, mij best: ik heb daar in sé geen last van, ook al zit ik naast u. Maar ik heb geen zin om mee van uw stinkstok te moeten genieten… Ik kap toch ook niet het schuim van mijn bier over uw kleren?

 3. [Sinds wanneer staat een café gelijk aan “iets gaan roken” ipv “iets gaan drinken”?]

  Zo is het altijd geweest??!! In een café hing rook, punt. In een zwembad zit water, punt.

  Ik ga, of beter: ging, niet naast iemand zitten paffen die last had van mijn rook. Als mensen naast mij komen zitten, en dan reclameren dat mijn sigaret stinkt, (ik heb gewist wat hier stond)…

  Feit blijft dat het rookverbod er gekomen is omdat mensen last hadden van rokers/rook. Een mens zou verwachten dat al die mensen dan eindelijk blij zijn dat ze ongehinderd kunnen ademen op café, en dat dan ook doen. Als dan blijkt dat het café-bezoek er sindsdien globaal op achteruit is gegaan, is voor mij dat hele verbod op drogredenen gebaseerd.

  En ik wil kunnen roken bij mijn pint. Nah! 😛

Reacties zijn gesloten.