Die ochtend…

De oorzaak is nog niet gekend, maar ik lijk stilaan te veranderen in een ochtendmens. Daardoor maak ik dingen mee die ik vroeger niet voor mogelijk hield.

Zo stond ik vanochtend plots, op een zondag, om iets na 8 al aan te schuiven voor een klein-lang-grof en een koffiekoek. Dat op zich was al een ervaring! Voor mij stonden 3 andere klanten hun ding te doen, en alles verliep zoals ik het zou verwachten. Tot ik één van de dames achter de toonbank de historische woorden “Er is geen stokbrood meer madam, Leentje* is overvallen.” hoorde uitspreken… Mijn aandacht had ze, en niet alleen die van mij: een mevrouw die al halfweg de uitgang was draaide terstond terug om haar plaats bij de kassa weer in te nemen.

Ik stond me volop af te vragen waarom iemand in godesnaam een bakker wil overvallen _vlak na openingstijd_: er zit dan enkel weliswaar massaal veel maar vooral moeilijk te vervoeren kleingeld in de kassa… De overvaller bleek zelfs gewapend, met een mes, madam, jawel! Ik moet ogen getrokken hebben als boterpistolets toen ik de teruggekeerde mevrouw schaamteloos hoorde vragen wat er dan gebeurd was. Maar het antwoord van de mevrouw achter de toonbank sloeg echt alles: “Ah, Leentje kwam juist uit de bakkerij met een plaat vol pistolets, dus die is daarmee beginnen slagen he”. 😀 Mijn geestesoog zag plots een bakkerszaak vol pistolets, een junk met een aardappelmesje, en een blozende bakkerin die overvaller én zichzelf verbaasde met haar eigen doortastendheid.

Ik hou geloof ik wel van de volkse buurt waar mijn lief is gaan wonen. 😀

*Om het eventuele proces tegen voornoemde overvaller niet te beïnvloeden besliste de redactie om fictieve namen te gebruiken