Soep

Tot een uur geleden dacht ik dat ik een perfect backup-systeem in de lucht had voor mijn eindwerkfiles. Ik werk zowel op de laptop als op de desktop aan het eindwerk. Wat dom is, I know, maar de een heeft soms voordeeltjes die de ander niet heeft en omgekeerd.

De desktop wordt gebackupt op een externe schijf, en de laptop wordt gebackupt op een andere externe schijf (omdat die soms mee naar mijn werk moet). De map met schoolwerk op de laptop backupt elke middag automatisch op Mozy,  en de desktop backup ik online manueel via Box.net.

Elk gewijzigd bestand gaf ik een volgnummer mee, en zo kon ik alles makkelijk synchroon houden. Helaas: er is een fout ingeslopen. En nu weet ik dus niet meer waar van welk bestand de juiste versie staat…

En dat allemaal omdat mijn desktop na de herinstallatie van XP voor geen goud nog USB-sticks wil herkennen. Inderdaad: een externe harde schijf nog wel… Misschien toch maar eens inversteren in een netwerkschijf…

Een gedachte over “Soep

  1. En waarom geen SVN?

    Maak u een accountje op Google Code, installeer TortoiseSVN en klaar is kees. Je kan het zelfs op meerdere machines gebruiken, als je telkens een commit doe als je klaar bent met werken.

    En dan is er ook nog versiecontrole, zodat je kan teruggrijpen naar een oudere versie mocht het nodig zijn.

Reacties zijn gesloten.