Firefox Macro’s

***NERD alert***

Als je ’t kan bedenken, kan het gemaakt worden… ik blijf me er af en toe vrolijk over verbazen. En dan moeten wij voor ons eindwerk een ‘nieuw’ idee uit de koker wringen! Alles is al gedacht, ook dit betoog 😉

Op Mozilla Labs een leuk ding tegengekomen:  Macro’s voor Firefox!! Net zoals in MS Word bijvoorbeeld kan je met CoScripter een reeks handelingen ‘opnemen’, en later door een klikje terug laten uitvoeren. Toen we in de opleiding met Macro’s bezig waren (jawel: anno 2007 leerden wij nog hoe we macro’s moesten opnemen… jeuk!) vond ik het idee van makkelijk handelingen te kunnen opnemen erg leuk. En ik dacht toen ook: dat moet buiten Word ook kunnen (zonder te moeten gaan scripten). Et voila: het is er! En dan zeggen ze dat je voorzichtig moet zijn met wat je wenst.

CoScripter is een plugin voor Firefox, en ontwikkeld bij IBM (Alpha works).  Het demofilmke maakt direct duidelijk wat het ding doet. ‘k Ben benieuwd of de mosterd gehaald is bij iMacros, een FF-plugin die ongeveer hetzelfde doel nastreeft.