Geheimpje

Bericht aan de nieuwsredacties: ik ben niet bereikbaar vandaag. En dat is jammer voor u, gezien mijn meest recente wetenschappelijke project succesvol is afgerond. De achterliggende processen kan ik natuurlijk hier nog niet kenbaar maken, tenminste: niet tot mijn patentaanvraag is goedgekeurd.

Goed, genoeg gezeverd: niet lang geleden ben ik 30 geworden, maar de échte leeftijd van mijn lichaam ligt op dit moment zo’n 2,5 jaar lager! Dit wonderlijke effect kan bereikt worden door korte sprongen voorwaarts in de tijd, gecombineerd met intense geestelijke en lichamelijke oefeningsels.

Stap 1: de wekker loopt zoals gepland af om 7u30. Ik druk op de snooze-knop, knipper met mijn ogen en voorwaar: het is reeds 9u30! Een sprong van twee volle uren, terwijl er voor mij slechts enkele ogenblikken voorbij zijn gegaan. Pure winst!

Stap 2: het is nu zaak om zo snel mogelijk in één vloeiende beweging rechtop te gaan zitten. Terwijl mijn brein ronddraait als een tol, besef ik hoeveel werk ik zal moeten inhalen. En exact op dat moment moet men beginnen vloeken. Niet gewoon ‘potjandorie’, maar met miljaren ineens, alle denkbare religies beledigend.

Men weet dat het Optimale Punt bereikt is, als het zuiveringsproces zich plots in gang trekt. Alle mogelijke holten in het lichaam zijn zodanig geaffronteerd door het vloeken, dat ze hun inhoud loslaten. Een eerste indicatie kan een wind zijn, qua geluid en geur zo krachtig dat het vloeken spontaan stopt. Uiteraard meteen gevolgd door het besef dat dit slechts een voorbode is.

Tijdens de tergend trage afdaling van de trap, met de billen angstvallig dichtgeknepen, lijkt het dan alsof men een flink stuk van de pas gewonnen tijd verspeelt. Maar halfweg de trap en het toilet beslissen dan de andere holten om zich ook te laten gaan. En het is net dan, op het moment dat zeg maar een boer, een hoest en een nies zich aandienen, dat de geest in een zodanige staat van concentratie komt, dat de tijd weer lijkt stil te staan.

Door het regelmatig doorlopen van dit proces ben ik nu dus ongeveer 27 jaar oud.

Benieuwd of ze op het werk ook zo fier zullen zijn op mij.