Trés petite

Coltrui heeft weer eens een punt als een versgeslepen potlood: weg met al die klakkeloos overgenomen vreemde woorden! Ik zal dan ook proberen zo correct mogelijk te vertellen hoe mijn nieuwe aanwinst me bevalt, een mini-laptop erg kleine schootrekenaar van dun Aldi.

Terwijl ik zit te loeren naar Goodfellas Goeiekerels, voel ik m’n mooie witte Akoya Mini E1210 nauwelijks op m’n schoot. Met z’n 10 inch duim scherm is ie net breed genoeg om comfortabel te werken. Alleen de hoogte is wat wennen, nu alle websites webstekken voorzien zijn op monsters van schermen. Er waren zelfs een paar dialoogvensters waarvan de OK-knop net onder de taakbalk viel. Details, die ruimschoots goedgemaakt worden door de snelheid van het bakje. Het toetsenbord werkt heel aangenaam, zelfs een punt krijg ik moeiteloos op het scherm, hoewel de knop niet veel breder is dan een balpen. Ik ben al blij dat ik zo lang getwijfeld heb tussen de EEE PC Persoonlijke Rekenaar (mooi, solide, werkpaardje) en de Aspire One Eén (groter toetsenbord), voor 369 euro heb ik een groter scherm, een grotere harde schijf en een verse XP-licentie formele toestemming om XP te gebruiken. Een ‘volwaardige’ schootrekenaar kost tegenwoordig niet heel veel meer (een Vostro van Dell Hoerr heb je al vanaf 399 euro las ik), maar dit machientje is licht en klein (de handleiding is bijna dikker dan het toestel), en erg zuinig. Als ik iets wil doen waarvoor ik niet mobiel hoef te zijn, pleur ik de desktop bureaubovenkant wel aan.

Een goed idee van Coltrui Bergpaskledingstuk, benieuwd of ik morgen alternatieven kan bedenken voor subversion, pointer en refactoring. 😉

Een gedachte over “Trés petite

Reacties zijn gesloten.