Madness

Het moet niet gekker worden! Deze vis ik net op uit mijn map met ongewenste berichten:

Hey,

Heb jij ook genoeg van al die doorstuurmails?

Hier komt dan de oplossing:  Hotmail, Google, Telenet en allerlei andere e-mailaanbieders willen samen een systeem ontwikkelen om de doorstuurmails tegen te houden indien je dit wenst.
Maar eerst moet het natuurlijk voldoende nauwkeurig zijn.

Daarvoor hebben zij heel veel doorstuurmails nodig. Daarvoor roepen wij jou hulp in…
Stuur alle doorstuurmails die je nog hebt naar stopdedoorstuurmails@gmail.com en zo kunnen zij hun filter optimaliseren en u hopelijk hiermee helpen.

En wie het meest doorstuurmails heeft verzonden, kan op een beloning rekenen…

Alvast bedankt,

Het team van Google, Hotmail, Telenet,…

Wat is dit? Een nieuwe viral? Best irritant dan. Echte spam? Het bericht is opgesteld in behoorlijk nederlands. Of zou het een jonge snaak zijn die simpelweg op zoek is naar een massa powerpoint-files? In het beste geval zelfs voor een onderzoek of thesis. Yeah.

Het lijkt me wel redelijk vers, Google levert voorlopig geen resultaten op. In elk geval zullen er weer luitjes genoeg zijn die echt berichten gaan doorsturen naar dat adres… Laat ons hen gedenken in onze gebeden.

Update: er blijkt een Hyves-groepje te bestaan rond doorstuurmails, en een petitie op iPetitions.com. Geen idee hoe ze weer aan mijn adres zijn gekomen.

2 gedachten over “Madness

  1. Ik kreeg net dezelfde mail. Ik vind ook nog niets op google maar het lijkt mij inderdaad opnieuw een vorm van spam.

  2. Ik hoop nog steeds dat het een reclamestunt is voor een hilarisch grote televisie, en ik hoop nog meer dat ze een gratis exemplaar sturen naar iedereen die er over blogt of daar op reageert 😀

Reacties zijn gesloten.