Stokje

Hoe kan ik dit nieuwe uithoekje in de O.W. beter openen dan door te reageren op een stokje, mij toegeworpen door Katrien?

Iedereen die ik tot nu toe ken in de blogosfeer (yeah, adapting!), heeft dit stokje ook pas gekregen of zelfs naar mij gestuurd. Maar ik zal proberen om binnen het jaar zo veel mensen te leren kennen dat ik het stokje alsnog een nieuwe eigenaar kan geven 🙂

3 bands en/of artiesten die je dit jaar hebt leren kennen

1. Met stip op 1 zelfs: Dites 34, de groep die het eerste trouwfeest van 07 opluisterde in Den Heksenketel. Eerst was ik een beetje sceptisch, en ik vond ze te luid spelen om nog deftig te kunnen babbelen. Maar zoals wel vaker was mijn eerste indruk voorbarig! Geweldige energieke muziek, beetje jazzy, snuifje ska, mespuntje folk. (noot aan de lezer: ik ben niet echt een muziekkenner, dus ik geef geen cent voor de juistheid van voorgaande analyse) Op het eind van de overigens geweldige avond heb ik hun CD gekocht, en daarna nog eens cadeau gedaan. En dat zal niet de laatste keer geweest zijn!

2. Hans van Cauwenberghe: bij het grote publiek bekend als acteur in onder andere Spoed, bij een kleiner publiek bekend als trekker van Bazaaar. ‘k Heb die helaas maar één keer gezien, in ’96 in Antwerpen ergens. Gelijk CD gekocht toen, die ik nog steeds koester. Moet de enige CD zijn waarvan ik enkel de kopie draai, om het origineel zo lang mogelijk in mint condition te houden. Als iemand hun 2e CD nog ergens kan vinden: ik geef er géld voor! Bazaaar bestaat niet meer, maar dit lijkt me zeker even mooi.

3. De hele nieuwe lichting Kleine Kunstenaars die stilaan Vlaanderen zal veroveren: Mira, Jacko Bond, Hannelore Bedert, … Mooie stemmen, luisterteksten waar méér dan 2 lagen inzitten, melodieën die blijven hangen…

3 dingen die je hebt meegemaakt, gehoord,… en die je altijd zullen bijblijven.

1. Onvergetelijk: de trouwfeesten die van 07 het jaar maakten dat het was. Dansen, bruisen, drinken, eten, breinstormen, beseffen dat dingen creëren stiekum hetgene is waarmee ik m’n brood wil verdienen.

2. Het groeiende besef dat ik als Belg ooit aan een jonge Hollander of Deen zal moeten proberen uitleggen waarom België niet meer bestaat. Ik zal dan zelf als Nieuwkomer in Holland of Denemarken leven, uit schaamte gevlucht uit een land dat opgeblazen is door vervette, totaal vervreemde navelstaarders die uit pure oververzadiging niets beter kunnen bedenken dan een vlag als excuus te hanteren om solidariteit de nek om te wringen. Eén slechte grap, coming right up.
3.  Globale en lokale normvervaging. Of word ik gewoon oud…?

Volgens het originele stokje moeten er nu blunders volgen, en dingen waar ik trots op ben. Eerlijk gezegd heb ik het voorbije jaar niet veel uitgespookt, niks om me over te schamen, niks om fier over te zijn. Of toch niks dat me tot in de laatste week van 07 is bijgebleven, of niks dat ik op het wereldwijde webbetje wil hebben 😛

Ik zal zo goed zijn om toch een vervangend twijgje toe te voegen:

3 programma’s/websites die je het afgelopen jaar hebt leren kennen en waar je nog steeds blij mee bent

1.  drupal en wordpress: handig, krachtig, en weer een mooi bewijs dat open bron software niet vrijblijvend hoeft te zijn.

2. truecrypt: zonder veel toeters en bellen een USB-stick versleutelen, een virtuele schijf maken en versleutelen etcetera. Hopelijk een eerste stap naar het beter beveiligen van data, op een eenvoudige, zelfs intuïtieve manier.

3. WUBI: Ubuntu installeren naast Windows, in Windows.  Op mijn bak blijkbaar niet helemaal te gebruiken als volwaardige dual boot, maar zeer mooi om het OS van 2007 te verkennen.

Een gedachte over “Stokje

Reacties zijn gesloten.