Rentree

Zo, daar ben ik weer. Na een té lange tijd met een kop die té vol zat heel erg concrete beslommeringen, terug tijd om dingen te doen ik graag doe. Vlot online vanuit m’n eigen stekje, en flink online zelfs: ik gok dat zelfs de buurdorpen hier een sterk signaal ontvangen van mijn Netgear-bakje.

Vandaag ben ik de vriendelijke Dames op het gemeentehuis gaan vertellen dat ik verhuisd ben. Ze deelden mijn enthousiasme niet echt, dus bij deze zijn zij niet uitgenodig op het Openingsgala hier ten Casa Savooi. Uit pure voorzienigheid was ik alvast pasfoto’s laten nemen voor mijn nieuwe identiteitskaart. Ik had nog zo’n kartonnen versie, die leesbaar was zonder SISkaarttoestel. Tenminste, tot de letters waren weggesleten in mijn portefeuille, door mijn kont met name. Even tussendoor vond ik het altijd jammer dat dat niet andersom kon: dat mijn identiteitskaart mijn kont beetje bij beetje afsleet dus… Bleek er een actie aan de gang te zijn bij de Dorpsfotograaf: 1 setje pasfoto’s van 4 kost 9 euro, en nu kon je er tijdelijk een extra setje van 4 bijkrijgen voor slechts 1 euro extra! Wow! Van een korting gesproken!! Helaas kon ik geen enkele bestaansreden bedenken voor de 3 foto’s van het eerste setje die ik niet zou achterlaten bij de Dames van het gemeentehuis, laat staan dat ik nog 4 foto’s meer zou willen laten rotten in een (overigens nieuwe) schuif. Gelukkig trad de fotograaf waarvan sprake me al bij nog voor ik iets gezegd had, erg praktisch. Leuke actie, maar ik zou ze liever bij de bakker bijvoorbeeld zien. “4 pistolets? Zeker meneer. Deze week krijgt u voor één euro extra er nog eens even veel pistolets bij. Interesse of niet echt nodig?” Laat maar komen, Grietje, dat worden dan mini-chowders op mijn Gala!