Hello Printer

De vooruitgang is niet tegen te houden. Dus in plaats van op het blaadje kalkeerpapier over mijn scherm te zitten krassen, gebruik ik sinds enige tijd een printer om digitale teksten of prentjes op papier te krijgen wanneer nodig. Een gemak in huis, dat hoeft geen betoog.

Mijn exemplaar werkt naar behoren en verwachting, maar er is één luttel aspectje dat me stoort. Nou, storen is misschien een groot woord hier. Niet zoals een fikse doorn in de hiel dat kan, maar toch. Minstens éénmaal daags begint hij namelijk te communiceren met zijn fabrikant. En dat duurt! Wat heeft zo’n printer allemaal te vragen aan zijn fabrikant??

 • Hallo, hier ben ik weer.
 • Yup.
 • Zijn er soms nieuwe letters toegevoegd aan het alfabet?
 • Nope.
 • Nieuwe leestekens misschien?
 • Nope.
 • Ah want ik had gelezen op Twitter dat er sprake was van een…
 • (onderbreekt) Nope.
 • Ok. (zucht) Nog nieuwe drivers die ik nodig heb?
 • Nope. Werken de huidige misschien niet naar behoren?
 • Jawel, jawel, ik dacht gewoon…
 • Nog iets?
 • Nieuwe papierafmetingen dan?
 • Nope.
 • Seg, weet ge wat hij gisteren weer heeft afgedrukt?
 • Tot morgen.
 • Eeuh… ja, tot morgen he. Oh nu ik aan je aan de lijn heb…
 • *klik*

En dat allemaal op mijn kosten!