Wat een woensdag

Heel soms zijn woensdagen voorwaar geweldig. In dit geval werd hij voorafgegaan door een dinsdagnacht waar tijdens een goed gesprek flessen (ik zeg: flesSEN) bubbels en wijn tot leeggoed werden gereduceerd, gevolgd door een fles (ik zeg: een FLES) whiskey. Grootste voordeel: ik hoef mijn stoofvlees-met-dobbele-palm niet alleen te staan bereiden! Mijn kater en ik lachen wat af samen! Onder andere om Brudio Stussel, waar Christophe Lambrecht een end weg raaskalt soms. Ik verdenk hem er van onder de indruk te zijn van de aanwezige Sofie Lemaire. De muziek is trouwens retegoed dezer dagen. En nachten trouwens, heb ik mogen vaststellen. Hij is zo goed dat ik er een beetje geil van word zelfs! Wat meteen een vraagstuk opwerpt: past een blogger zijn taalgebruik wel of niet aan als ie beseft dat zijn kleine zusje de weg naar de savooistomp gevonden heeft?? Blog-gewijs nog een rare ervaring, althans volgens mijn kater: op de radio ging het ineens over de wijvenblogs. Lilith kon live Steven Lemmens confronteren met zijn eerdere uitspraken, en ineens werd een lijn tussen de echte wereld en de blogosfeer overgestoken! Een stem en een blog horen nu in het geheugen van mijn kater bij elkaar! Raar.

Waar mijn kater minder mee kan lachen, is de fles chocolademelk die ik nu aan het leegtutteren ben, in de hoop hem (de kater) klein te krijgen. Niet zomaar chocolademelk, o nee: ze is “gevitamineerd”. Boom baby! Dat woord vindt hij dan weer wel grappig. Net als de melding van Firefox daarnet, na een update: u bent nu veiliger online. Nooit geweten dat ik voordien een bedreiging vormde voor de webwereld! Maar goed, ik ben dus veiliger, u hoeft niet meer bang te zijn van mij. Of correcter: minder bang! Waar we ook mee gelachen hebben, is de melding na de update van Spamfighter:  Uw Spamfighter is nu opgedateerd. Echt zo hard gelachen, er kwam een dweil aan te pas.

Al die rare woordjes doen me wel beseffen dat ik maar beter met zorg de website van m’n eindwerk kan vullen. Hij zou mooi tweetalig moeten worden, maar hoe vertaal je iets als ‘interface’? Tussengezicht? En de ‘zakenlogica laag’ vind ik ook niet helemaal klinken.

En nu moet ik u laten. Mijn kater heeft me net gigantisch uitgelachen, omdat ik vergeten was mijn bril af te zetten toen ik de presspot opende, en terstond niks meer zag door mijn beslagen glazen. En hij heeft al 2 keer stiekem het keukenwekkertje uitgezet (ik weet zéker dat ik het op 7 minuten had ingesteld), waardoor het stoofvlees al even veel keer een beetje aangebrand is. Mijn kater is een vetzak, en ik ga hem nù castreren.

Een gedachte over “Wat een woensdag

  1. Oh, laat de kater leven! Of om een gulden middenweg te zoeken, zet ‘m naast uw computer. 😀
    Ik wil nog katerverhalen, met of zonder ballen. 😛

Reacties zijn gesloten.