Ubuntu (II)

Na een beetje zoekwerk toch de flashplayer kunnen installeren. Ik wou gisteren testen of het in andere browsers ook niet lukte, en via de installatie-manager had ik in no time 3 extra browsers te pakken. Een duidelijk plusje! Helaas alle 3 gebaseerd op Mozilla, dus last van dezelfde bug. Die zit blijkbaar in het pakket van Adobe zelf, wat een beetje stinkt: als je dan toch een programma beschikbaar maakt, zorg dan dat het werkt. Anderzijds is die bug bekend sinds begin december ’07, dus ook weer beetje jammer dat Mozilla dan de verkeerde plug-in kiest nog steeds.

Via de site van Adobe toch de juiste tarball gedownload, mét erg duidelijke instructies. Al direct het koude water ingesmeten: ik moest de terminal in om de flashplayer te installeren. En ik ben een post-DOS-nerd, dus een beetje onwennig met de command line. Ik zei het al: ik ben verwend!

Een succeservaring rijker, dag dus goed begonnen! Ik kon op het Dagboek mijn Prinses zien uitrazen, al bleef Firefox wel melden dat er een plugin nodig was om de pagina te kunnen bekijken. Vreemd, maar nauwelijks irritant te noemen.

Voor ik richting werk fietste, wou ik nog gauw stemmen voor de MIA‘s: laatste dag vandaag (of morgen) om kzen van A – Axl Peleman te bevestigen als beste lied! Nog even mijn stem bevestigen middels de mij snel bezorgde mail, Yahoo dus gauw opengegooid… en heel Ubuntu bevroor!!! Muis deed niks meer, iets als CTRL+ALT+DEL ken ik niet voor Ubuntu, kortom: gescheten! Genaaid! Hard en droog in de kakker gepakt zelfs! Enige uitweg: 5 seconden de powerknop indrukken. Zwaar balen, definitely een minpunt. Ik prijs me gelukkig dat ik niks belangrijks aan het maken was.

Nu blijkt dit veroorzaakt te worden doordat Ubuntu onder Wubi in 1 file draait.  Moet ik dus toch maar eens overwegen omhem gewoon te installeren…