Draadloos printen

De printer heeft het vorige week begeven… Het beestje (HP 3645 of zoiets) heeft goed dienst gedaan, zeker omdat het eigenlijk maar een ’tijdelijke’ oplossing uit dun Aldi was.

Miserie dus, want kosten. Maar liever nu dan tijdens de laatste fase van het eindwerk! En liever nu dan wanneer ik veel te veel huishuur moet ophoesten 😉 Anderzijds: nieuw speelgoed is altijd plezant!

Na een beetje zoeken gekozen voor de HP Photosmart C4380. Geen kanon, maar een duidelijke stap voorwaarts, het leek me handig om eindelijk een scanner in huis te hebben, een mooie prijs (€ 149), in voorraad bij mijn favoriete hardwareboer ZEB, en: je kan er via het draadloze netwerk mee printen. WiFi aanwezig dus, voor de connaisseurs. En dat is geen luxe met al die laptops in huis. Tot nu was de printer gedeeld via de desktop, wat dus betekende dat die moest aanstaan als mijn huisgenoten of ikzelf mobiel wilden printen.

Het installeren van de bijhorende software liep oneindig traag. Er wordt niet alleen véél geïnstalleerd, er blijkt ook een bugje in te zitten. Of zeg maar: een nasty bugger! De CPU gaat onvermijdelijk naar 99%. Blijkt te liggen aan 1 van de services die mee starten, die omzetten van ‘automatisch’ naar ‘manueel’ starten lost dat al op. Maar toch… Op een nagelnieuwe Vista duurde het installeren van de hele meuk trouwens langer dan het opnieuw installeren van XP op de desktop!

Hij print nu als een treintje, heel mooi, maar: van dat draadloos komt voorlopig niks in huis. De 3 (!) verschillende handleidingen helemaal gevolgd, samenstelling van het wachtwoord al veranderd (HP-materiaal kan blijkbaar niet om met sommige tekens in wachtwoorden), Tinternet afgestruind… geen avance. Ondertussen de printer al NAAST de router gezet, 2 andere USB-kabels geprobeerd, router van G naar B geswitcht en weer terug en weet ik wat nog allemaal. En telkens het zelfde resultaat: “Kan gegevens niet overbrengen naar het apparaat”. En als ik de printer niet kan instellen op WiFi, zal er niet veel ge-WiFid worden.

Mijn laptopje pikt het signaal van de printer wel op blijkbaar, en standaard wil ie een “ad hoc” verbinding maken (zonder router dus, P2P).
Eén van de dagen eens proberen of het met HPLip onder Ubuntu wel werkt.

*Update: ondertussen is de printer in het draadloze netwerk opgenomen, zie hier voor meer info.

2 gedachten over “Draadloos printen

Reacties zijn gesloten.