Draadloos printen (II)

Gisteren had ik al een zaag gespannen over de printer die niet draadloos wou doen wat ie moet. ’s Avonds heb ik dan eens geprobeerd of ik hem vanuit Ubuntu aan de praat kon krijgen.

Ik had me al voorbereid op flink wat try&error, omdat ik de indruk had dat HPLIP soms moet gecompileerd worden met nog een rits command line gegoochel. Domme Savooi toch!!! De printer, die zowel onder XP als onder Vista ontzettend veel tijd vereiste om geïnstalleerd te geraken, werkte gewoon! Pling!! Via “Software toevoegen/verwijderen” heb ik nog wel een tool gevonden om HPLIP in te stellen.

Heel vlot, heel intuïtief allemaal, maar van draadloze instellingen configureren op de printer was geen sprake (wel vanuit Ubuntu-kant, maar dan moet de printer eerst ingesteld zijn…) Blijkt dat HP enkel vanuit Windows kan geconfigureerd worden.  Niet erg, een fabrikant is niet verplicht om drivers te leveren voor elk OS. Maar het is wel grappig, omdat HP best veel moeite doet om drivers voor onder meer Linux te voorzien, en dit kan dan enkel vanuit Windows.

De Support van de HP-site heeft nog weinig geheimen voor Savooi, maar zonder resultaat. Al is me iets opgevallen dat ik dit weekend ga testen. We houden u op de hoogte!! ((tadadaaaaaaaah… cliffhanger 😀 ))